Träna enkelt hemma

Träna enkelt hemma

Träning är ett måste för alla som vill må bra, vara starka och leva ett långt, hälsosamt liv. Tyvärr får träningen ofta stryka på foten på grund av tidsbrist. Många av oss lever hektiska liv med många åtaganden och kan därför uppleva det svårt att hinna pressa in ett par träningspass i veckans redan pressade schema. Att ta sig till sin träningslokal och tillbaka för att kunna ta ett pass eller en runda i gymmet kan ibland ta alldeles för mycket tid i anspråk. Ett bra, och tidsbesparande, alternativ är därför att träna hemma.

Digitala träningsredskap är den nya trenden

Det är naturligtvis ingen nyhet att det går att träna utanför gymmet. Att ge sig ut och springa är till exempel något som alla kan göra. För den som inte vill eller kan springa finns det en massa andra roliga träningsalternativ som kräver lite, eller ingen, utrustning och som kan utföras hemma. Hemligheten stavas träningsappar. Det lanseras hela tiden nya, spännande appar som gör det lättare att ta tag i sin träning. De har alla olika upplägg men det bästa är att det är enkelt och att de ofta intensifierar träningen så att passen inte är så långa. Det här är något som alla kan ta sig tid till, oavsett hur upptagen man är.

iStock_000086989589_SmallRätt träningsapp för dig

Det finns en uppsjö av olika appar och det gäller att hitta den app som passar just dig. Här följer några tips:

Funbeat: Ett av de största träningsforumen idag. Appen passar speciellt dig som gillar sociala medier. Här kan man nämligen följa andra medlemmar och jämföra sina resultat med deras. Dessutom finns det flera träningsprogram man kan följa om man tränar inför någon speciell utmaning.

FMTK: Nyligen har även Sveriges försvarsmakt utvecklat en träningsapp. Bra om man gillar tuffa tag, militäriska övningar och träning där man arbetar med den egna kroppen som redskap. Här finns även flertalet utmaningar som man kan anta om man vågar!

Strava: En mycket bra universalapp som registrerar all information under ditt träningspass – tid, sträcka, snitthastighet och mycket mer. Kan appliceras på ett stort antal sporter.

Publicerad i Träning och hälsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*