Testa naprapati och slipp dina stela muskler och leder

Testa naprapati och slipp dina stela muskler och leder

Ordet naprapati kommer från det tjeckiska språket och betyder bokstavlig talat “att korrigera”. Detta är ju också precis det som naprapater sysslar med, de korrigerar och rättar till saker i den mänskliga kroppen som av någon anledning blivit fel eller inte fungerar som det ska. De kan såklart inte bota alla problem som kan uppstå utan koncentrerar sig först och främst på leder och muskler.

Two Thai massage therapists doing a massage for a female client.

Det finns väldigt många som sysslar med naprapati och precis som inom alla andra yrkeskategorier finns det de som är bättre på sitt jobb än andra. Så hur ska man då veta vem man ska vända sig till när man har problem som man vill bli av med. En enkel googling på naprapat Stockholm kan ge ett lätt överväldigande antal sökträffar som knappast gör en klokare. Det allra bästa är faktiskt att gå efter rekommendationer från de som tidigare besökt naprapaterna sådana kan man nu förtiden ofta hitta på nätet. Ännu bättre är det naturligtvis om man känner och litar på den som kommer med rekommendationen men sådan tur har man ju inte alltid.

Vedertagen behandlingsform med bra resultat

Naprapati utvecklades under det tidiga 1900-talet och har sedan dess blivit en vedertagen fysioterapeutisk behandlingsform. Naprapatins ursprung är kiropraktiken och många av grundprinciperna är de samma. Inom naprapatin arbetar terapeuten med sina händer och kroppsvikt som verktyg för att med hjälp av dessa ta sig an patientens problematiska områden. Genom att böja, stretcha, tänja och massera bearbetas patientens muskler och leder.

En naprapat arbetar inte bara med de kroppsliga problemen, utan försöker också gå till botten med vad som orsakar dem. Tillsammans med patienten går man igenom livssituationen och försöker reda ut vad som ger problemen. Det kan naturligtvis vara så enkelt att det handlar om en sport- eller träningsskada men kan även bero på en felaktig arbetsställning eller helt enkelt vara relaterat till stress och ångest.

Publicerad i Träning och hälsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*