Träna på bästa sätt

Hur får man egentligen ut mest av sin träning och hur tränar man på bästa sätt? Vi är många som gång på gång försökt oss på olika träningsformer, utan att vi riktigt fått till en rutin som fastnat. Det finns en del viktiga saker att tänka på om man vill träna på ett optimalt sätt. Dessa ska vi berätta om här.

Hitta något du tycker är kul
Den absolut bästa träningen är den som blir av. Det är med andra ord bara dumt att lägga upp en avancerad träningsplan som inte känns inspirerande. Det bästa man kan göra är istället att hitta en träningsform man tycker verkar kul. Kanske får man leta ett tag och testa några olika sätt att träna innan man hittar hem och finner det som passar en bäst.

När du har hittat den träningsform som du gillar att hålla på med kommer du att upptäcka att träningen går nästan av sig själv. Man får dock vara beredd på att man kanske inte fastnar med det samma för de olika typer av träning man provar. Ibland måste man kämpa lite och bygga upp konditionen och tekniken innan en motionsform blir riktigt rolig.jabra-til-encee

Variera din träning
Även om du kanske faller pladask för styrkelyft eller en racketsport så bör du också tänka på att det är viktigt att variera sin träning. Annars kan man lätt drabbas av skador. Styrkelyft kan till exempel vara utmärkt att kombinera med både yoga och löpning. Köp headset hos Jabra till onlinepriser om du tycker att löpning är för tråkigt. På så sätt kan du pigga upp dig med musik när du springer. Försök även att träna tillsammans med en kompis om du har möjlighet, det är väldigt bra för motivationen. Om det ändå går trögt att komma igång med träningen finns det fler knep du kan prova.

Ta hjälp av ett proffs
Om du känner dig vilse i träningsdjungeln kan det vara jättebra att ta hjälp av en personlig tränare (PT). Ett par PT-timmar kostar inte speciellt mycket men ger dig desto mer. En person med kunskap om kroppen kan lätt se dina svagheter och hjälpa dig att hitta en bra träningsform. Om du får en tydlig plan av en PT, och dessutom uppföljning, är det mycket lättare att uppnå dina mål. Sammanfattningsvis ska träning vara rolig och varierad. Det finns en fara i att krångla till träningen för mycket. Risken är då att den inte blir av. Tänk på att man också bygger upp kroppen med tiden, efter ett tag kommer du att kunna göra de där svåra övningarna du alltid drömt om.

Publicerad i Träning och hälsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*