Kom i form med bollsport

 

Om du i likhet med många andra vill satsa på att komma i form lagom till sommaren har du säkert redan hunnit utforska olika alternativ. Att köpa ett kort till gymmet eller investera i ett par nya joggingskor brukar vara klassiska sätt att försöka piska upp motivation för träning. Problemet är att det ofta kan leda till besvikelse – och det där kortet eller dHappy fan cheering with footballe där skorna förblir oanvända. Ett sätt att komma runt det är att satsa på bollsport. Det har nämligen visat sig fungera bättre på de som saknar motivation för träning på egen hand. I bollsporter tränar du i regel tillsammans med andra och kan lättare få den fysiska aktiviteten att kännas som en lek.

Fotboll är det klassiska exempel på en bollsport som alla någon gång har provat på att utöva. Även om du inte gillade sporten på idrotten i skolan kan det ändå vara värt ett försök i vuxen ålder. Med hjälp av korpen lag och amatörträningar kan du få prova på sporten utan att behöva hoppa in på en nivå som är intensivare än den du hade tänkt dig. Givetvis går det lika bra att spela tillsammans med vänner på vilken gräsplätt som helst. Allt som behövs är ett par tröjor till målstolpar och en fotboll för att matchen ska vara igång.

En annan sport som är enkel att utöva är basket. Här gäller det förstås att du har en basketkorg till hands, men det brukar finnas tillgängliga på skolgårdar och offentliga idrottsplatser som allmänheten har möjlighet att nyttja. Oavsett om det bara är du och en kompis som vill stå och skjuta eller om ni drar ihop ett gäng för en större match kan basketen göra att du får både motion och en stunds avkoppling.

När det gäller ishockey är förstås kraven på utrustning något högre. Om du hittar en isyta och har utrustningen är det dock en utmärkt vintersport. Dessvärre kan en hård ishockeyklubba eller en förlupen puck leda till att du slår ut en tand eller två. Om du vill kolla upp hur din tandrad mår kan en tandläkare Stockholm hjälpa dig med det.

Publicerad i Träning och hälsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*