Hitta rätt sneakers till din träning

Oberoende vilken sportgren du dyrkar, så finns det ett plagg du inte kan vara utan – sneakers. Men dåliga eller obekväma sneakers kan stjälpa mer än hjälpa när det handlar om din träning.

Vad är det man ska titta efter när man ska köpa nya sneakers till sin träning? Dina fötter, knän och rygg får inte lida överbelastning när du tränar, så skorna måste ha en god passform, vara stötabsorberande och kunna andas. Lyckligtvis, så finns det många valmöjligheter på marknaden. Det är bara att välja och vraka.

En bra passform

Har dina sneakers inte en bra passform, så slutar det med att du får problem som hindrar dig från att träna. Skor som sitter dåligt kan ge skavsår, blåsor eller brist på blodtillförsel. Så ta dig god tid när du letar efter sneakers, tills du hittar ett par som passar dina smala, breda eller höga fötter. Du blir glad för det i längden.

Skona knäna vid löpning

Löper du ofta och långa sträckor, kanske på hårt underlag som t.ex. asfalt, så tar dina knän skada, vilket kan ge både knä- och ryggproblem med tiden. Här är det bra med ett par sneakers med en stötabsorberande sula, som minskar slitagen på kroppen, genom att absorbera största delen av stöten när foten landar på jorden.

 

Undgå svettiga fötter

När man tränar svettas man, och det gäller hela kroppen – också fötterna. Men fötterna är mer utsatta eftersom de är inpackade och materialet sitter stramt. Därför måste dina träningsskor vara gjorda av ett material som kan andas. Inuti skorna bör du ha ett par strumpor av bomull eller bambufibrer, som är ett bakteriehämmande material.

 

Inte bara till sport

Sneakers är ju inte bara till sport och idrott. En sneaker går aldrig ur mode och kan mixas med nästan vilka kläder som helst. Det är också socialt accepterat att komma i sneakers till nästan vilken tillställning som helst. Man har till och med börjat producera sneakers som bevarat komforten från sportskon, men som fått en mera moderiktig design, i alla regnbågens färger, med eller utan snören

 

Våga köpa sneakers på nätet

När det kommer till kläder i allmänhet och skor i synnerhet, så är många osäkra och försiktiga med att handla online. Nackdelen är att du inte kan prova skorna innan du köper och riskerar att skulle skicka dem tillbaka för att få en annan storlek eller modell. Fördelen är att du oftast hittar skor och sneakers mycket billigare på nätet och att urvalet många gånger är större. Deichmann har ett stort urval av sneakers och erbjuder gratis frakt och returfrakt. Följ länken här och se vad som finns.

Publicerad i Träning och hälsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*