Så lyckas du med Yoga

En fördel med yoga är att man inte måste införskaffa en massa material för att komma igång. Med det sagt finns det dock en del träningsmaterial som underlättar och förbättrar yogapassen och det kan värt att investera i några när man provat yoga ett tag. Därutöver är det inte bara material som kan behövas när man utövar yoga, då ens mentala och sinnesstämning även är en stor del av yoga. Yoga är nämligen inte bara till för att stärka kroppen, ge bättre balans och smidighet utan det ska vara en träningsform för både kropp och sinne. När man provat yoga och kommit fram till att det är en träningsform att hålla fast vid kan det alltså vara en bra idé att investera i lite redskap och annat som kan förbättra sinnesstämningen inför träningspassen.

Träningsmaterial och tillbehör

Det mest väsentliga redskapet för att träna yoga är en yogamatta, och det är något man bör ha för att kunna träna yoga på korrekt sätt. Vilken typ av yogamatta ska man då välja? Då yoga länge varit en populär träningsform finns det ett brett sortiment av yogamattor av olika material som lämpar sig för olika sorters yoga. Om det känns som en djungel att hitta rätt yogamatta finns det mycket användbar information om just detta på Evy Eir, där man även får bra tips på vad man bör ha i åtanke inför köpet.

Även fitnessbollen är populär och används flitigt inom yoga. Yoga wheel kan även användas till en rad olika övningar och sägs även kunna förhindra vissa träningsskador och göra det enklare att genomföra en del övningar då redskapet kan ge stöd. Yoga wheel är inte detsamma som en yogaring, och här kan man fråga i butik vilket som lämpar sig bäst för de behov man har. Yogakläder väljer man i stort sett efter egen önskan, men många föredrar lättare eller åtsittande material som inte kommer i vägen när man utför de smidiga övningarna.

Träningspassens miljö

Då man inte behöver många träningstillbehör, utan kan välja dem man önskar till yogapassen, är det även en utmärk träningsform att utöva i hemmet. Det man ska tänka på är att yoga helst ska utföras i ett lugnt rum, där man har utrymme för de utsvävningar som övningarna kräver. Man kan ha på avslappningsmusik eller tända doftljus för att lättare uppnå en lugn och bra sinnesstämning. Detta är viktigt då yoga kan vara en bra träningsform för att minska stressen, som vi alla vet är en stor bov till många hälsobesvär.

Yogan är bra för mycket men precis som för alla träningsformer finns det inte någon träningsform som passar alla. Har man skador eller sjukdomar kan man exempelvis behöva rådgöra med sin läkare innan man påbörjar träningen. Om yoga passar bra kan förhoppningsvis ovan nämnda redskap och tips hjälpa en bit på vägen mot en mer kontinuerlig träning och en yogisk livsstil. Men givetvis är den egna inställningen samt att man arbetar på att behålla träningsmotivationen avgörande för att man ska lyckas, oavsett vilken träningsform man tar sig an.

Publicerad i Träning och hälsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*