3 tips för att komma igång med löpningen

Tillhör du den stora skaran som gärna skulle vilja löpträna, men som tycker att löpning är tråkigt och svårt? Det är väldigt vanligt att vilja träna, men av många anledningar är det svårt att komma igång. Detta gäller i synnerhet löpträning. Löpning är en av de bästa fysiska aktiviteterna vi kan ägna oss åt eftersom det är billigt och bra för hälsan. Däremot kan det vara lite kämpigt innan du har kommit över den första tröskeln. Här hittar du tre riktigt bra tips för att komma igång med löpningen.

Löpträna hemma

Ett av de bästa sätten för att öka träningsmotivationen är att investera i ett bra löpband för hemmaträning. Med ett löpband i vardagsrummet kommer du inte längre att ha någon ursäkt att inte träna. Du slipper dessutom att ge dig ut i regnet eller i mörkret. Du slipper även att trängas med okända människor på ett svettigt gym. Innan du köper ett löpband är det dock viktigt att tänka igenom några faktorer. Bland annat bör du tänka på om du ska promenera, jogga eller intervallträna. Olika löpband har olika funktioner och i de mer avancerade kan du välja mellan olika träningsprogram och lutningar, vilket kan ge ökad träningsmotivation.

Börja lugnt och öka successivt

Nyckeln för en bra träningsrutin är att börja lugnt. Detta gäller i allra högsta grad vid löpning eftersom du annars kan få skador i bland annat knän, fötter och höfter. Börja i lugnt tempo på korta distanser och öka successivt när du känner att du är redo. Du kan med fördel varva gång och jogg i början.

Sätt upp konkreta träningsmål

Drömmer du om att springa milen eller vill du skapa hälsosammare rutiner? Oavsett vad som är ditt mål är det bra att konkretisera målet med din träning. Bryt gärna ned det övergripande målet i flera delmål så att du känner att du utvecklas som löpare.

Publicerad i Träning och hälsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*