Hitta tid till träning

Idag är det många som vill leva ett hälsosamt liv och orka vara aktiva i vardagen. Att hitta tid till träning kan vara en utmaning men det finns flera enkla knep att ta till.

Pendlingsträning

Tiden till och från jobbet är bortkastad tid för många. Ofta är det trångt i både tåg och buss och om du kör bil brukar köerna ringla långa i rusningstid. Använd istället pendlingstiden till träning för att både få en trevligare resa till jobbet och hitta träningstid. Löpning eller cykling är de två vanligaste alternativen. Promenad är också ett alternativ men det kräver att du har relativt nära till din arbetsplats.

Cykling är ett smart sätt att träningspendla på. En robust cykel som tål väder och vind underlättar träningen. Satsa på bekväma kläder som sitter bra och använd hjälm och reflexväst. Ett par glasögon är också bra för att skydda ögonen. Ofta blir händer och fötter kalla och därför är ett par handskar och varma skor bra under den kyliga årstiden. Ställ gärna cykeln i ett bra cykelställ där du kan låsa fast den. Att ställa cykeln inomhus i ett garage eller under ett bra cykeltak är bra eftersom du då slipper sätta dig på en blöt sadel om det har regnat eller snöat. Många företag och kommuner väljer professionella cykeltak hos Cykelboxen när de bygger cykelparkeringar.

Om du vill springa till jobbet är en lätt löparryggsäck en bra investering. Att springa med en tung, klumpig ryggsäck som skumpar upp och ner på ryggen kommer att göra att du snart lägger skorna på hyllan och ger upp din pendlingsträning. Bra skor, reflexväst och bekväma träningskläder är också bra att ha. Om du har väldigt långt till jobbet kan du åka de första stationerna med tåg eller buss och sedan hoppa av och springa den sista sträckan.

Använd tiden du inte tänker på till träning

Det finns flera tidpunkter under dagen där tiden försvunnit utan att du kommer ihåg vad du gjort. Efter jobbet men innan middagen är det lätt hänt att tiden försvinner bort på mobilscrollande. Planera in att du varje dag i femton minuter direkt efter jobbet gör ett kort träningspass. Lägg fram kläderna på morgonen eller kvällen innan och öva in tre typer av korta och enkla program. Ett styrkeprogram, ett rörlighets- och stretchprogram och ett konditionsprogram. Det gäller att vara disciplinerad och inte fundera på om du orkar eller inte. Sätt bara på träningskläderna, ställ in timern på 15 minuter och börja träna. På nätet kan du hitta mängder av bra övningar att göra hemma. Om du är en morgonmänniska kan du istället köra passet på morgonen precis efter att du har stigit upp ur sängen.

För att skapa en ny vana gäller det att hålla ut i några veckor. När din nya träningsrutin är etablerad kommer du att se den som en naturlig del av vardagen som bara är något du alltid gör; ungefär som att borsta tänderna!

Publicerad i Träning och hälsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*