Träna dig stark

Styrketräning är en fantastisk träningsform om du vill ha en stark kropp samtidigt som du bränner fett och går ned i vikt. När du väl har bestämt dig för att pröva styrketräning, ta då reda på viktig fakta om träningsformen för att få så bra resultat som möjligt av din träning. Det kommer att ta tid att bygga muskler och det finns inga bra genvägar. Du kan skynda på processen lite genom att anlita en personlig tränare som ser vad du behöver. Det blir allt vanligare idag att lyssna på en expert inom området och betala dem för deras tid.

Saker du behöver veta innan träning

Innan du sätter igång, är det sex saker du bör veta innan du börjar styrketräna. Tänk på att styrketräning tär på krafterna så ge inte upp de första veckorna. Tro inte att din träningsvärk är en måttstock på hur väl du har tränat. Ditt mål är att bygga en stark kropp och det kommer att ta tid. Träning och god kosthållning går hand i hand så tänk på vad du äter och hur mycket du bör äta. Se till att din teknik är rätt så att du inte lyfter fel. Om du inte tycker om vissa övningar, byt ut dem och gör några andra i stället. Det sista rådet är att alltid införa vilodagar så att kroppen kan återhämta sig.

Mat för hård träning

Tänk på att du får i dig viktiga byggstenar genom den kost du äter. Du bör äta kolhydrater innan hård träning eftersom de kommer att ge dig energi under passet. Om du inte har ätit tillräckligt med kolhydrater innan träning, kommer du känna att du inte orkar lika mycket som vanligt och resultatet uteblir. Kolhydrater kan du få genom att äta potatis, ris eller pasta. Det är också viktigt att tänka på att man ska äta efter träningen. Om du inte tillför kroppen protein efter passet, kommer kroppen att börja att bryta ner muskler. Se också till att du får i dig tillräckligt med vitamin B som är en viktig del av produktionen av röda blodkroppar.

Publicerad i Träning och hälsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*