Träning påverkar brösten

Statistiskt sett kommer dina bröst att förändras flera gånger under livets gång. Några faktorer som påverkar brösten är puberteten, viktuppgång, viktnedgång, amning, ålder och preventivmedel. Brösten följer oftast utvecklingen som kroppen har. De kan svälla, krympa och bli hängiga beroende på hur ditt liv ser ut just för tillfället. Om dina bröst har påverkats av barnafödande, amning eller något annat åt det negativa hållet finns det bra alternativ om du vill förändra brösten. Du kanske vill får tillbaka brösten som de var en gång i tiden eller göra ett lyft. Oavsett vilken anledning som föranleder att du vill förändra dina bröst ska du göra det du kan för att få dina drömbröst. Om du är intresserad av att göra en förändring av din byst ska du gå in på https://motiva.health/se/ och läsa mer. De erbjuder en ny typ av implantat med en förstklassig säkerhetsteknik som kan ge dig dina drömbröst. Boka en konsultationstid för att ta reda på vilken typ av bröstoptimering som är aktuell för dig. Det är inget fel med att vilja fixa brösten och du ska göra det för att du vill och inte för någon annans skull.

Kroppsvikten påverkar brösten

Bröstens primära syfte är att kunna producera bröstmjölk till bebisens första levnadsår. Men brösten är mycket mer, de är en del av den du är. Brösten består av en blandning av kroppsfett, bröstkörtlar och bindväv. Om du går ner i vikt så minskar även brösten. Samma sak gäller omvänt: om du går upp i vikt blir de större. Om en person jojobantar och går mycket upp och ner i vikt påverkas bindväven i brösten och huden kan stretchas ut, vilket kan ha negativa effekter för bröstens utseende.

Bra stöd för brösten är viktigt

När du tränar påverkas inte själva brösten om du inte går ner i vikt samtidigt. Generellt ser du inte jättestor förändring på brösten när du styrketränar. Det beror på att bröstmusklerna ligger under själva brösten. Du kan skapa en större muskelmassa under brösten. Om du styrketränar för att forma kroppen och få mer väldefinierade muskler vill du minska underhudsfettet och då kan brösten påverkas mer eller mindre. Om du inte gillar tanken på att få mindre bröst är en bröstoptimering en bra lösning. Löpning kan dock ha en negativ effekt på bröstens silhuett och form eftersom brösten skakas när du springer. Bindväven kan sträckas ut och göra att brösten blir hängigare. För att minska belastningen på brösten när du springer är det väldigt viktigt att du har en bra sport-bh som ger bra stöd. Vilken typ av stöd du behöver beror på storleken på dina bröst. Det är alltid viktigt att du har en riktigt bra sport-bh när du tränar för att du inte ska utsätta brösten för onödig påfrestning.

Publicerad i Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*